Mudrák třetí na MČR amatérů a Cagašík amatérským mistrem v blicání

Vítězná trojice MČR amatérů, Mudrák vpravo

I když se Pepa Mudrák již občas účastní i seniorských turnajů, stále dokazuje, že se rozhodně neztrácí ani v soubojích s mnohem mladšími hráči.

Důkazem toho budiž Pepova jízda na Mistrovství ČR amatérů. Pepa se rozjel jako lokomotiva a v turnaji přemožitele nenašel. Sem tam se objevil nějaký pro Pepu rovnocenný protivník, takže Pepa 4x remizoval. Když se k tomu přičte 5 výher, je z toho hned 7 bodů z 9 možných. Tyto body znamenaly třetí až čtvrté místo, když se započetla pomocná hodnocení, bral Pepa bronz, a to byl v turnaji nasazený až šestý. Za takto slušný výkon si Pepa Mudrák zaslouží velkou gratulaci.

Ostatní kroměřížští účastníci asi očekávali o něco více. Tom Cagašík skončil 18. se 6 body. Pavel Navrátilík skončil 41. s 5,5 body. Mira Beneš skončil 79. se 4,5 body. Dominik Šudřich asi jel spíše sbírat zkušenosti a patřil k nejmladším účastníkům turnaje. I tak se mu podařilo urvat cenné 2 body a 177. místo.

Doprovodného rapidu se zúčastnili Aleš Sojka a Peťa Petřík, oba vybojovali 5 bodů z 9 možných a 47. respektive 52. místo.

V doprovodném bleskovém turnaji si spravil chuť Tom Cagašík, který je specialistou na rychlá tempa. Obdobně jako Pepa ve vážném turnaji 4x remizoval, prohrál pouze s bývalým kroměřížským hráčem Martinem Dvořákem a zbylých 8 partií vyhrál. To mu zajistilo 10 bodů ze 13 možných a díky lepšímu pomocnému hodnocení získal titul amatérského mistra ČR v bleskovém šachu! I tento úspěch zasluhuje naši velkou gratulaci.

No, a paralelně se hrálo ještě Mistrovství ČR mládeže, kde v kategorii chlapců do 10 let bojoval náš Radek Šudřich mladší. Vybojoval 5 bodů z 9 a 12. místo.

Všem našim borcům děkujeme za reprezentaci oddílu a přejeme mnoho dalších úspěchů v šachových bojích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *