Úspěchy hráčů Slavie na letních rapidech

V letošním roce nejsou některé věci tak, jak jsme byli po léta zvyklí. Naštěstí se i přes nepřízeň viru daří organizovat některé letní turnaje a naši hráči na nich mohou předvést své šachové umění. V tomto článku bych se rád zmínil o třech turnajích v rapidu, a to mistrovství Slovenska, mistrovství Maďarska a krajském přeboru Zlínského kraje.

Mistrovství Slovenska se hrálo 11. července v Topoľčanech a titul mistra Slovenska obhájil po suverénním výkonu Viktor Gažík 8,5/9. Viktor znovu prokázal svou vysokou kvalitu a potvrdil, že když mu turnaj „sedne“, tak hraje skvělé šachy. Štefan Mazúr skončil v turnaji na 12. místě.
Viktorovi gratulujeme!

Výsledky na chessresults:
https://chess-results.com/tnr528589.aspx?lan=4&art=4&turdet=YES&flag=30


Viktor s pohárem pro mistra Slovenska v rapidu pro rok 2020.

Mistrovství Maďarska se zúčastnili hned tři hráči našeho extraligového týmu. Mistrem Maďarska se stal Tamás Bánusz. Ádám Kozak obsadil ve velmi silné konkurenci výborné 5. místo a Gábor Papp se umístil na konci první desítky.

Výsledky zde:
https://chess-results.com/tnr529473.aspx?lan=5&art=4


Tamás Bánusz a Ádám Kozak.

Krajský přebor Zlínského kraje se hrál v neděli 2. srpna v Hošťálkové. Řada našich hráčů původně plánovala účast na sobotním MČR amatérů, po jeho zrušení se ovšem objevila otázka: Co s naplánovaným šachovým víkendem? Odpovědí byla právě účast na turnaji v Hošťálkové a k naší radosti se turnaj vydařil jak organizátorům (klobouk dolů), tak naší výpravě. Krásné počasí umožnilo vytvořit z jídelny základní školy a přilehlého parkoviště v podstatě open space, což bylo pro organizátory a hráče nanejvýš příjemné.
Krajským přeborníkem se stal Martin Hollan, stříbro vybojoval Josef Mudrák. Pánové, gratulace!
Turnaj vyhrál Piotr Piesik před oběma našimi hráči. Petr Hollan skončil na 6. místě. Za zmínku jistě stojí i výsledek Dominika Večeři (v příští sezóně u nás bude hrát ve 2. lize), který vybojoval tituly v mládežnických kategoriích.

Výsledky ostatních našich hráčů jsou zde:
https://chess-results.com/tnr530333.aspx?lan=5&art=1


Úspěšná výprava na krajském přeboru v rapidu.
Krajský přeborník Martin Hollan má zelenomodré tričko s černým límečkem.

Příjemné letní dny všem hráčům i čtenářům přeje Karel Štencel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *