Momentky sezóny 18/19

Jak jsem slíbil, že se podíváme na zajímavé partie prvoligové sezóny, tak se pokusím udělat. Jednou z nejtěžších zkoušek tak jako v minulém roce jsme si prošli již v 1.kole na rozdíl od minulého ročníku  jsme ji zvládli.

Horalé z Gordicu Jihlava jsou svou vyrovnanou sestavou nebezpeční každému soupeři, zápas se však odvíjel podle rychle rozhodnuté partie na 5. šachovnici.

 

Dalším super těžkým soupeřem byl největší papírový favorit na postup Třinec. Zde se vyznamenal FM Tomáš Cagašík i když partie mohla být trojtip jak vyšitý. Vzorovou koncovku predvedl i GM Robert Cvek.

 

Další rozhodující zápas a perla v podání IM Aloise Lanče. Škoda, že krásně vedenou partii nedotáhl do konce IM Karel Malinovský.

 

V 7. kole se povedl IM Milanu Pastirčákovi skvost, jehož taje neobjevil ani můj počítač ( Rybka 3).

Hrdinou s nebezpečnou Ostravou byl Petr Kapusta, který porazil svého neoblíbeného soupeře Standu Šplíchala po vzorově sehraném  zahájení, malé nepřesnosti a Capablankovsky vedené věžové koncovce 🙂 .

Proti St. Městu se opět zaskvěl Lojza Lanč, který smetl Sašu Skalského. Pod vidinou vyhraného zápasu nechtěl nic riskovat Pepa Mudrák, ač mohl stát lépe. Bohužel velmi dobře hranou partii pokazil Kája Malinovský

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *