Jdeme mezi elitu!

Po skromném, ale zaslouženém vítězství  v zápase Šachy Hošťálková – Slavia Kroměříž 3 1/2- 4  1/2 jsme poprvé v historii kroměřížského šachu postoupili do Extraligy 2019-2020.

Ano, historický úspěch je zpečetěn. Česká Extraliga je zřejmě  druhou nejsilnější dlouhodobou soutěží na světě a těší se účasti i  mistrů světa ( Ponomarjov ), olympijských vítězů ( Movsesjan ) a dalších velmistrů světové Top 100. Nyní se mezi účastníky můžeme počítat i my. Je to pro nás, náš oddíl, naše město obrovská pocta a doufám, že se s ní důstojně popasujeme. Chtěl bych touto cestou poděkovat našemu guru Mirkovi Kašíkovi a zároveň mu popřát všechno nejlepší k nedávno oslaveným 60-ti nám, dále Petru Bačákovi za zapůjčení auta“štístka“ na venkovní zápasy prostřednictvím firmy TDZ TURN s.r.o  a poblahopřát mu rovněž k narozeninám. To samé platí k šéfovi oddílu Karlu Štenclovi, dobré duši klubu Petru Petříkovi a všem co se na tomto výjimečném úspěchu podíleli. Doufám a snad to nebude jen moje touha, že tuto krásnou možnost využijeme i k propagaci našeho města a rozvoji šachu v tomto krásném městě vždyť Extraliga se v Kroměříži nehraje v žádném sportu minimálně 15 let.

Tož zkusme jít do toho !!!

9 komentářů u „Jdeme mezi elitu!

  1. Honza

    Z po ránu zamrzlého Valašska zasílám gratulaci. Pepa při své skromnosti zapomněl také na sebe, neboť jeho články bavily čtenáře.

  2. Radek Zádrapa

    Velká gratulace k vítězství v 1. lize a hodně štěstí v extralize!
    Když nás šachový svět nutí lámat si hlavu se slovy jako Praggnanandhaa nebo Maghsoodloo, nechť si pro změnu světoví velmistři pohrají s výslovností ě-ř-í-ž.

  3. Radek Zádrapa

    Gratuluji k vítězství v 1. lize a přeji úspěchy v lize extrovní!
    Připadne mi jako vyvažující, že když se jako Češi musíme potýkat se šachovými jmény jako Maghsoodloo nebo Praggnanandhaa, budou na oplátku světoví velmistři vystaveni výslovnosti -ě-ř-í-ž.

  4. Mirek K.

    Vážení a milí Slávisté a naši příznivci,
    dovolte mi svolat oslavu k mimořádnému úspěchu celého našeho oddílu a to k vítězství v první lize Východ a k postupu do nejvyšší soutěže – EXTRALIGY !
    Oslava se bude konat v Radničním sklípku v Kovářské ulici v pátek 12. dubna od 18 30 hod.
    Věřím, že hráči A-čka přijdou povinně, aby mohli přijímat gratulace od nás ostatních, co jsme jim to přáli a dlouhá léta na to čekali. Věřte, je to úspěch který se už nemusí opakovat a Ti hoši si náš obdiv skutečně zaslouží!
    Petra Petříka prosím, aby tuto zprávu rozšířil formou sms i těm co naše stránky nečtou.
    Mirek Kašík

  5. K. Malinovský

    Kam všude jste ty pozvánky rozesílali? Dneska jsem potkal v restauraci Na Jízdárně u Pionýrské louky vrchní státní zástupkyni Bradáčovou ještě s nějakými dalšími papaláši v oblecích. Doufám, že jste neposílali pozvánky až do nejvyšších kruhů.

    1. Mirek K.

      Každý příznivec a potenciální sponzor je samozřejmě vítán…! Nicméně pro pí. Lenku B. je i naše Extraliga – malá liga! Takže Karle, nemusíš mít obavy.

  6. Gusta

    Gratuluji k postupu mezi elitu. Současně připomínám, že se stejného postupu z 1 ligy západ se dočkaly Dopravní podniky Praha- nejúspěšnější klub mistrovství družstev – 11 vítězství. Hlavně s borci jako Zíta, Opočenský, Průcha, Urbanec, pak třeba Ivan Hausner, Ota Bořík. Já jsem za DP hrál asi deset let, nejvýše ale jen za družstvo C, přestože jsem asi 3x byl přeborníkem oddílu – ty špičky tenkrát oddílové přebory nehráli. DP měly tenkrát na stopadesát členů, první sezonu v roce 1964 jsem tam začal na první desce v družstvu M a náhradník za družstvo H (a to už jsem měl 2. VT). Takže bych rád viděl souboj mého současnému klubu s klubem mého mládí – i když bohužel beze mne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *