Céčko po dvou těsných porážkách opustilo medailové pozice

V osmém a devátém kole Zlínského krajského přeboru naše céčko prohrálo 3,5 : 4,5 a pro návrat na medailové příčky bude muset zabojovat.

V osmém kole nastoupila Slavia C doma proti papírově nejsilnějšímu celku soutěže, kterým bezpochyby je béčko ŠK Staré Město. Zápas byl velmi vyrovnaný a šance na vítězství jsme jistě měli. Bohužel se nepodařilo M. Kašíkovi lepší pozici vyhrát a P. Petříkovi a K. Malinovskému rovné pozice zremizovat. Své partie dokázali vyhrát T. Cagašík a P. Bačák ml. a byly to opravdu hezké partie, které si stojí zato přehrát.
Výsledek zápasu Slavia Kroměříž C – ŠK Staré Město B tedy byl nakonec 3,5 : 4,5.


Nastoupili jsme v kompletní sestavě.


Zadní čtyři šachovnice.

V devátém kole jsme byli hosty v zápasu se Sokolem Postoupky, ale po dohodě obou týmů se hrálo v naší klubovně. Zápas začal dvěma rychlými remízami a na zbylých šachovnicích mladí hráči Postoupek potvrzovali, že jejich umístění v tabulce není náhoda. Troufám si říct, že jsme na rozdíl od zápasu se Starým Městem tentokrát tahali za kratší konec. Lepší pozici měl chvilku M. Beneš, ale po pár nepřesnostech byl nakonec rád i za remízu. T. Cagašík uspěchal v partii s D. Večeřou oběť kvality a dobře hrající soupeř postupně dotáhl partii k výhře. Velmi nadějnou pozici měl na šachovnici P. Petřík, ale věžovku s pěšcem víc nezahrál přesně. M. Kašík ve dvou okamžicích v průběhu partie v podstatě přežil kritické momenty a nakonec zremizoval. Partie J. Mazocha nevybořila z remízových vod ani na chvilku. Prostě sedm remíz a jedna prohra = žádná sláva.
Zápas Sokol Postoupky – Slavia Kroměříž C tedy skončil výsledkem 4,5 : 3,5 a máme v posledních dvou kolech co dohánět.


Tomáš Cagašík se utkal s Dominikem Večeřou, který hraje za naše béčko ve 2. lize.


V této fázi se Mirovi ještě partie mohla líbit.


Mirek Kašík i Peťa Petřík – remíza. Klasik by řekl: Stejné chyby, stejné známky.

Čekají nás ještě zápasy s Francovou Lhotou a Malenovicemi, na které musíme „nabrousit kosy“.

Kompletní informace o průběhu ZKP, včetně partií ve formátu png lze nalézt na webu ŠSČR nebo na chessresults.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *