Kluci Šudřichovi se zúčastnili Mistrovství Moravy a Slezska

Ve dnech 25. – 30. října 2022 se Dominik a Radek Šudřichovi zúčastnili Mistrovství Moravy a Slezska kategorií H10, H12, H14, H16 a dívek v Koutech nad Desnou.

Radek byl nasazený jako čtrnáctý hráč. Pro postup na Mistrovství ČR musel proto prokázat svou dobrou formu a zúročit přípravu. To se mu nakonec i podařilo! Získal krásných 6 bodů z  9. partií a celkem 6. místo. Navíc si odvezl dárek v podobě 93 bodů připsaných do ELO. Radek hrál v Koutech po celou dobu na předních šachovnicích, takže hrál s opravdu silnými hráči ve své kategorii. Gratulujeme!

Dominik jako nasazená sedmička měl být naším želízkem v ohni. Bohužel ho srážela jeho extrémně rychlá hra a turnaj nezvládl. Skončil na konečném 23. místě. Byl to jeho první podobně významný turnaj, a tak si nervozita vybrala svou daň a získal jen 3,5 bodu. Škoda, příště to bude jistě lepší. Poslední tři kola prohrál, a tak místo postupu získal dobrou zkušenost. I Dominikovi děkujeme za reprezentaci oddílu.

Komentář otce a trenéra v jedné osobě:
„Přípravy na turnaj byly veliké, jak ze strany dětí, tak ze strany otce doprovodu. Kluci si s sebou vzali spoustu věcí a hlavně dobrého jídla, protože jen spokojení a dobře najedení hráči, jsou schopni dobrých výkonů.
Po příjezdu na chatu jsme se všichni ubytovali v pěkné chatě pro 10 osob. Chatu jsme naplnili společně s kamarády ze šachového oddílu Staré Město. Turnaj se hrál nedaleko od chaty v hotelu Dlouhé Stráně, tempem pro vážné partie 90 min + 30 s/tah. V turnaji nešlo ani tak o medaile, ale o získání zkušeností pro děti a pokusit se vybojovat postup na republiku. Postoupilo prvních 8 hráčů v každé kategorii.
V Jeseníkách panovala velmi dobrá nálada. Počasí a organizace turnaje vyšla na jedničku. Doufáme tedy, že příště s námi pojede více hráčů z oddílu.“

Jménem oddílu děkuji Šudřichovým za příkladnou reprezentaci oddílu a přeji hodně úspěchů do dalších šachových zápasů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *