Ještě něco o Budějovicích

O turnaji v Českých Budějovicích, který se konal ve dnech 1. – 9. 7. 2022, psal už pěkně Karel Malinovský ml.. Svůj pohled na naši mladou výpravu nám ale nabídnul také Radek Šudřich – na zmíněném turnaji hráč, otec a trenér Rádi a Domči Šudřichových.

„Výprava se skládala z těchto členů: Radek Šudřich st., Ráďa a Domča Šudřichovi a s sebou jsme vzali i našeho kamaráda a hráče Šk Sulimov Jardu Trávníčka.

Festival se odehrával v Clarion Congress Hotelu, kde k tomuto účelu byly vyhrazeny dva sály pro více než 200 hráčů. Všechny dny probíhaly hladce a velké dík patří pořadatelům, kteří tento festival zvládli na jedničku.

Před každou partií jsme si udělali krátký výlet a provětrali si hlavy. Na festivalu se mladým hráčům moc nedařilo, jako otec – trenér jsem očekával víc a mohlo to být určitě lepší, ale pro kluky to byla opět nová a dobrá zkušenost. Nakonec Ráďa vybojoval 4 body a Domča 2,5 bodu.

Festival byl velmi náročný a únavný, jak pro kluky, tak i pro starší hráče, každý den jsme končili pozdě večer a poté jsme v klidu domova ještě rozebírali partie a chystali se na další dlouhý den.

Po celou dobu turnaje, měli kluci dobrou náladu. Rychle si zde našli kamarády a po hře společně rozebírali své partie nebo se byli proběhnout venku a čerpali síly na další kolo.

Velká pochvala patří malému Ráďovi za to, jak výborně se zachoval, když si šel odskočit na záchod a našel tam ležet muže, který následkem špatného tlaku zkolaboval. Ráďa neváhal a hned běžel pro pomoc. Díky Ráďovi a Radkovi st. byla muži poskytnuta první pomoc a včas zavolána RZS a vše tak dobře dopadlo.“

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *