Šachisté SLAVIE Kroměříž bodovali v Přeboru škol

Dne 28.4.2022 se družstvo kroměřížské ZŠ Slovan zúčastnilo Přeboru škol Zlínského kraje 2022, v kategorii 1. – 5. třída. Polovinu družstva tvořili hráči ze SLAVIE Kroměříž, Radek a Dominik Šudřichovi, a sekundovali jim sourozenci Aneta a Vašík Zdráhalovi, hrající za ŠK Sulimov. Na práci realizačního týmu měl podíl otec bratrů Šudřichových a trenér mládeže SLAVIE Kroměříž Radek Šudřich st. Družstvo bylo nasazeno jako č. 1, zejména díky ratingu Radka.

Dohromady se účastnilo 11 družstev Zlínského kraje. Turnaj se odehrával v sokolovně ve Starém Městě. Místnost byla skvěle připravena a organizačně bylo také vše výborně zvládnuto.

Partie našeho týmu byly velmi bojovné. Nikdo z hráčů nezklamal, ba právě naopak, všichni mile překvapili. Malý Dominik překvapil i s malou kaňkou na závěr, když v poslední partii mohl dát mat, ovšem postavil pat a tudíž remíza a půl bodu.

Systém hodnocení turnaje byl olympijský, mohl ho vyhrát kdokoliv. Až do posledního kola náš tým dělilo první místo, ale poslední kolo nedopadlo podle představ, a nakonec z toho bylo krásné druhé místo a postup do Přeboru škol ČR.

Složení družstva:

  • 1. šachovnice – Radek Šudřich ml., uhrál 6 b. ze 7
  • 2. šachovnice – Dominik Šudřich, uhrál 5,5 b. ze 7
  • 3. šachovnice – Aneta Zdráhalová, uhrála 3,5 b. ze 7
  • 4. šachovnice – Vašík Zdráhal, uhrál 4 b. ze 7

Kompletní výsledky na webu ŠSZK.

Všem našim hráčům patří velká gratulace a děkujeme za úžasnou reprezentaci základní školy Slovan.

Velké dík patří firmě TDZ Turn, pod vedením Petra Bačáka st., taktéž hráče SLAVIE Kroměříž, za půjčení vozu k dopravě na dnešní turnaji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *