Únorové zprávy ŠSČR

I v únoru přetiskujeme informace ŠSČR.

Vážení šachoví přátelé,

zasíláme Vám únorový Newsletter pro členy Šachového svazu České republiky.

Aktuální situace ohledně šachových soutěží v ČR

Život v České republice je stále silně ovlivněn probíhající epidemií koronaviru a tak během ledna došlo ze strany ŠSČR k řadě rozhodnutí ohledně soutěží a turnajů v ČR. VV ŠSČR rozhodl, že soutěže družstev dospělých řízené ŠSČR (Extraliga, 1. ligy a 2. ligy) se v ročníku 2020/2021 nebudou dohrávat. Podrobné informace včetně podmínek pro sezónu 2021/2022 naleznete na webu ŠSČR. ŠSČR plánuje místo soutěží družstev náhradní online soutěže. Soutěže družstev mládeže by se měly dohrát během jarních měsíců.
Komise mládeže rozhodla o zrušení několika Mistrovství mládeže a taktéž o postupech na MČR mládeže do 16 let 2021, MČR juniorů a dorostenců 2021 a MČR juniorek a dorostenek 2021. Podrobnou zprávu naleznete na webu ŠSČR včetně rozhodnutí o udělení divokých karet. Taktéž se nebude konat Mistrovství ČR školních týmů v šachu pro rok 2021.

Smutný leden

Začátek roku je velice smutný pro celé šachové hnutí. Po Jiřím Markovi z ŠK Staré Město odešly dvě legendy české šachové historie – Květa Eretová a Lubomír Kaválek. V lednu též zemřel známý ostravský šachista Stanislav Fiřt a dlouholetý funkcionář Jihočeského šachové svazu, organizátor a trenér mládeže Jaroslav Odehnal. Čest jejich památce!

Online akce pro trenéry a rozhodčí

Zájemci mají možnost získat certifikát online rozhodčího během semináře konaného 23. – 26. 2. 2021.
Bratislavská šachova akadémia pořádá 13. 2. 2021 seminář trenérů šachu na téma „Dlouhodobé trénování mládeže v online prostředí“. Dále je možné shlédnout všechny díly zajímavého projektu „Trenérské dialogy“ a široká šachová veřejnost má možnost sledovat v únoru a březnu přednášky předních světových trenérů. V posledních dvou měsících byla výrazně aktualizována Šachopedie na serveru Šachy Dolmen, ze které mohou čerpat trenéři i zájemci ze všech věkových kategorií.

Online soutěž projektu Šachy do škol ve spolupráci s Šachy Dolmen

Deset týdnů, 177 aktivních dětí, 4973 vyřešených testů a 222 hodin strávených šachovým tréninkem. To jsou hlavní čísla, která charakterizují první část online soutěže pro děti ze školních kroužků, která právě probíhá v rámci projektu Šachy do škol ve spolupráci s Šachy Dolmen. Informace o soutěži, celkové vyhodnocení a vyhlášení vítězů za měsíc leden i za první pololetí šk. roku 2020/2021 naleznete na webu www.sachydoskol.cz. Školy, které se dosud do soutěže nezapojily, tak mohou učinit kdykoli během druhého pololetí.

Informace a zajímavosti ŠSČR:

Budeme rádi, když tento Newsletter pošlete svým přátelům nebo ho vyvěsíte na webové stránky.

Ať se Vám daří na (online) šachovnici i mimo ni

Šachový svaz České republiky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *