Černá tečka za prázdninovou sezónou..

O prázdninách se s turnaji roztrhl doslova pytel a šachisté po dlouhém půstu byli na hru nažhaveni. Slávističtí zástupci nezůstali pozadu a zúčastnili se prakticky všech důležitých událostí.

Turnaje v Liberci se zúčastnil FM Vladimír Karlík, který absolvoval turnaj bez prohry a se 6 1/2 body obsadil potěšující 7. místo. Výsledky turnaje zde.

O skvělém výsledku IM Viktora Gažíka na Mistrovství Slovenska již byla zmínka, přesto výsledek 9/9 je nevídaný .

 

Výkon na úrovni 3236 bodů! Devět výher z devíti partií! 37 Elo bodů! Druhá norma GM! A samozřejmě historický zápis do dějin slovenského šachu! Výkon, který nikdo nepřekoná!

Oblíbeného turnaje v Jeseníku se zúčastnili FM Vladimír Karlík A FM Josef Mudrák. Oběma se však turnaj hrubě nevydařil a např. pisatel těchto řádků skončil v poli poražených 4/9. Výsledky Jeseník.

Šachový festival ve Skalici absolvovali IM Viktor Gažík, FM Petr Hollan a FM Josef Mudrák. Viktor si chtěl v uzavřeném GM turnaji splnit další normu, tu však trochu promrhal svou bojovností, kdy odmítl remiz GM Berkesovi a partii prohrál, konec turnaje proti největším favoritům GM Dončenkovi a GM Šaričovi již trochu připomínal boj s větrnými mlýny. V Openu FM Petr Hollan začal špatně, ale vypracoval se až na +2. Poslední 2 partie však prohrál. FM Josef Mudrák prožil klasickou houpačku, ale je zajímavé, že všechny 3 partie prohrál bílými a prakticky bez odporu.

Výsledky jsou zde.

Současně probíhající MČR v Plzni bylo vyvrcholení sezóny. Turnaj absolvovali IM Karel Malinovský, FM Martin Hollan a Miroslav Beneš. Mira po dvou remízách a pěti prohrách z turnaje odstoupil, Martin po skvělém startu 4/5 prohrál s GM Štočkem a IM Malinovským a s 5 1/2 body obsadil hezké 16. místo s výkonem těsně nad úrovní svého ratingu. Karel začal vlažně, potom se však rozehrál k výbornému výkonu a před posledním kolem dělil 2. místo. Slávističtí příznivci s napětím očekávali tuhý boj o titul s GM Davidem Navarou. Místo nervy drásající partie, však jejich nervy pocuchalo nenastoupení našeho reprezentanta k rozhodující partii. Navíc musím místo oslavného článku bohužel konstatovat, že opovrhování skvělým soupeřem a člověkem jakým David je, poškozením dobrého jména šachu, které mělo být prezentované Čt a přijeli kvůli Davidově partii, znevážení celého MČR a sponzorů je až trestuhodné. Toto je však můj osobní názor, který nemá nic společného s oficiálními názory.

Konečné výsledky jsou zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *