Krajský přebor v rapidu 2019

Již tradičně zorganizovali skvělý turnaj v rapidu přátelé z oddílu Hošťálková, turnaj Memoriál Jana Kováře byl letos vedený jako krajský přebor Zlínského kraje a opět stál za to. Po cca 35-ti letém kolečku se navrátili zpět IM Pavel Zpěvák, IM Jan Sosna a další a tak byl krajský přebor přehlídkou nejlepšího, co Zlínský kraj nabízí ( promiň Cyrdo, Zbyňku, Vlasto a Petře-příjmení našich velmistrů si jistě sami doplníte).

A to mohlo být ještě lépe, kdyby přihlášený GM Vojta Plát nezmeškal ranní vlak do Hošťálkové 🙂 . Průměr první desítky 2316 Elo bodů, 5 IM, 6 FM , 1 WIM a 1 WFM budí respekt. Turnaj byl opět absolutně skvěle zorganizován, letos byl dokonce zabezpečen přenos prvních osmi on-line šachovnic, za což je třeba poděkovat agilnímu oddílu TJ Vlčnov v čele s Petrem Koutným. Krásná šachová místnost s výborným bufetem( exklusivní klobásky, cigára a domácí chleba paní Karlíkové) při šachu příznivému deštivému počasí přilákalo rekordních 105 účastníků. Aby se to nepletlo, tak na zahájení byla pozvána paní místostarostka Ing.Jana Plevová a na vyhlášení výsledků přijel až z Brna zástupce  šachového svazu pro FIDE a šéf komise mládeže IM Petr Pisk. Nezbývá než smeknout.

Ze Slavie se zúčastnilo 8 hráčů a ti se letos vůbec neztratili. Nasazená jednička IM Karel Malinovský po vlažnějším začátku, kdy zřejmě gentlemansky přenechal celý bod Janě Zpěvákové, která kromě svých takřka dokonalých ženských půvabů disponuje rovněž vynikající šachovou dovedností, porážel další soupeře jak kuželky, čemuž se nevyhnul ani pisatel těchto řádků a ani celkový vítěz turnaje Jakub Roubalík a obsadil 1. místo v Krajském přeboru. Gratulujeme!!! Zdatně mu sekundoval i Miroslav Beneš, který v této nabité konkurenci získal 7 bodů a dělil 3. až 6. místo, no nakonec 6. , Ale stejně životní výsledek , který určitě stál za to, aby Mira zůstal na turnaji o 1/2 hodiny déle do vyhlášení výsledků 🙂 . Po celý turnaj se na předních stolech objevovali rovněž FM Vladimír Karlík a FM Josef Mudrák, ale výsledky posledních kol je odsoudily na pád rovnající se jejich nasazení. Do 1. desítky se vešel ještě Martin Dvořák. FM Tomáš Cagašík, Petr Kapusta a Petr Petřík skončili mírně za svými možnostmi.

P.S. Zdá se mně, že se začíná rozvíjet spolupráce skoro všech ligových oddílů Zlínského kraje za což jen tleskám. Možná by do budoucnosti šla ještě prohloubit. Snad nechci tak moc.

Výsledky najdete zde.

Partie on-line jsou na vlčnovských stránkách např tu .

3 komentáře u „Krajský přebor v rapidu 2019

  1. K. Malinovský

    Pan Mudrák zapomněl na kuriózní situaci. To se J. Bednařík ptal všech v hracím sále, jak dopadla partie Slepov Kyryl – Malinovský Karel. Akorát mě, co stál půl metru od něj, se tak nějak nezeptal a nebral mě na vědomí. Pro mladé třiadvacetileté komentátory jsem asi neznámou osobou.:-) A v závěru došly některým hráčům síly možná i proto, že na oběd pohrdli kuřetem s rýží.:-)

    1. Dr.Ák

      O té kuriózní situaci vůbec nevím a kuřata až na výjimky nejím 🙂 . Téměř dokonalý rým dle Járy Cimrmana. Ještě jednou gratuluji, ale Vf3 místo Vg4 bylo zřejmě lepší. Zdraví Pepa

  2. Pepa Bednařík

    Za celý pořadatelský tým děkuji za pěkné hodnocení našeho turnaje! 🙂

    Jen dodatek pro komentář p. Malinovského. Ono v tom počtu více jak 100 lidí a rychlosti, se ne vždy člověk dobře rozhlédne 🙂 Určitě Vás znám a vím, jak vypadáte, nejen z celého dne, ale například jsme se viděli nedávno na zápase Hošťálková – Kroměříž, 1. liga ŠSČR, 11. kolo. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *