Ve 2.lize STATUS QUO

Ve 2. lize – E jsme přivítali příjemného soupeře z jihu Moravy – Prušánky. Za vesnický oddíl hostují nadějní slovenští hráči, čímž činí družstvo velmi nebezpečné. Výsledek Slavia Kroměříž B -SK Podlužan Prušánky 4 1/2 – 3 1/2 odpovídá vývoji utkání, ale několik partií se pootočilo.Hosté dorazili v prořídlé sestavě a tím se stal zápas zcela Elově vyrovnaný, jedinou výjimku tvořila dvojice Šeráková Taťána – Kašík Miroslav, kde jsme měli 300 bodů navrch. Jak již to bývá tak takový rozdíl svádí k podceňování a po klasické podpalcovce, kdy Mirek ubránil pěšce se ho jal rychle uplatnit k výhře zvláště, když sympatické soupeřce zbývalo do konce pár vteřin. Jak to mohlo dopadnout se můžeme podívat.

Šeráková- Kašík 1/2

Jako první skončila partie FM Josef Mudrák – FM Andrej Gaša , když si bílý stále udržoval malé plus, které však nezužitkoval. Nejhezčí partie se však odehrály na dvojce a čtverce, kde naši borci černými přehráli své obávané soupeře. V partii Tomáš Danada – Martin Dvořák bílý v karlovarské struktuře Dámského gambitu svérázně zaexperimentoval Kf1 a černý aktivní hrou sevřel soupeře na první 3 řady, získal dvojici střelců, posléze pěšce a nakonec celý bod. V souboji Jakub Uřičář – Petr Kapusta černý rovněž odvážně otevřel centrum, získal dvojku střelců a bílý král neměl kam složit hlavu. Nakonec se rozhodl pro dámské křídlo ,kde dostal také mat. Velmi pěkná mohla být partie Martin Stachoň – Oskar Hájek, když bílý černého doslova zapatoval ovšem místo hry prakticky s věží více se věnoval pouze matování soupeře a partii zremizoval. Své si vytrpěl černý v půtce Josef Mayer – Miroslav Beneš, když proti zkušenému rutinéru vyzkoušel ježka a nakonec zázračně zachránil střelcovku. Náš kapitán Fous v partii Petr Petřík – Jaroslav Vrtal až příliš profesorsky realizoval výhodu bílého v Sicilce a rovněž remizoval. Poslední skončila partie FM Tomáš Cagašik – Patrik Gaša v níž černý projevil větší vůli po vítězství, ve vyrovnané koncovce obětoval figuru za 3 pěšce, které postupně protlačil do dámy.

Takže v tabulce se prakticky nic nezměnilo , pouze St.Město B opouští sestupové vody. Výsledky naleznete zde .

1 komentář u „Ve 2.lize STATUS QUO

  1. Mirek K.

    Víš Pepo to jsem celý já… nikdy nepoučitelný! Ale možná právě proto to stále zkouším dál a dál.
    No řeknu Vám ta noc po této partii byla nic moc. Hlavní myšlenka byla opět, zda to mám zapotřebí ?
    Po tahu soupeřky Jc5, jsem si nejprve myslel, že to bude věčňák. Následovalo Sd6 a najednou hrozily tři různé maty. Soupeřka měla na hodinách necelou minutu a půl na asi 14 tahů, já skoro hodinu. Nejdříve jsem se chtěl vzdát. Pak jsem si říkal, že si některý pěkný nechám za odměnu dát. Při pozorování jak se tváří, rozdává úsměvy do stran svého družstva, jsem se nakonec rozhodl jí to co nejvíc znepříjemnit. Proto tah Sf5, po tom vycházela pouze asi pěti tahová kombinace do matu (jsem si myslel). S tím, že to je jediná možnost kdy si nejde opakováním tahů, trochu nablicat čas. Což se v partii i stalo, po jasném 27.Ve7+ Kd8, přišlo totiž okamžité 28.Vd7? kdy prakticky vypustila výhru. Cesta byla krom Pepové již uvedené varianty i 28.Jb7+! Soupeřka si asi ale myslela, že po mém Kc8, 29.Vc7+ Kb8, 30.Vxg7+ uteču králem přes a7 do bezpečí. Což ale není pravda po 31.Jc5+ Kb6 je 32.Vb7 konec.
    Na takové partii je nejhorší, že s výsledkem není spokojená ani jedna strana!
    Jediný kdo by mohl být spokojený je náš kapitán, neboť jsme vyhráli 4 1/2!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *