Těžký nářez v derby

v 7.kole šachové 1.ligy jsme zavítali na půdu věčného rivala Starého Města. Oba dva soupeři nastoupili  prakticky s nejlepším čím můžou disponovat. Výsledek ŠK Staré Město – Slavia Kroměříž 6 1/2 – 1 1/2 je pro hosty zdrcující, ale na druhou stranu naprosto zasloužený.

Zkázu hostů odstartoval bílými v partii FM Josef Mudrák – FM František Vrána , když se dostal již v 9. tahu do prohrané pozice a kterou nakonec v 50. tahu prohrál. Tato partie byla pro ostatní natolik frustrující  , že pod tíhou zlomení výsledku prohrála 3.,4.,5., a 8. šachovnice. Tři hubené, ač cenné remízy, na výsledku již nic nezměnily.

Nechme prachšpatný výsledek spát a pojďme se podívat na de ja vu. Již při cestě vlakem Laďa Karlík šprýmoval, že jsem mu svým telefonátem málem rozvrátil spokojené manželství. Jednalo se o skok koněm na d6 v minulé partii proti Hustopečím. Zvídavá manželka poslouchala hovor z druhého pokoje a z hovoru si pamatovala hlavně slovní spojení kůňdé6, což si přeložila jako Miloš Zeman ruskou skupinu Pussy Riot. Celkem dlouho prý trvalo Laďovi vysvětlit ženě , že jsme se bavili pouze o šachové partii. Svědkem byl IM Milan Pastirčák a velmi se bavil. to ještě netušil jak záludný může být skok koněn na d6. posuďte a porovnejte obě partie 🙂 .

Prostě po Jd6 by byly obě partie okamžitě vyhrány, ale objev to , když s tím měl problémy i Miloš Zeman 🙂

Smutný pohled na tabulku naleznete tu .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *