Kroměřížské áčko potvrdilo roli favorita

Ve 2. kole šachové 1. ligy zavítala Slavia Kroměříž na půdu nováčka soutěže Baníku Havířov. Slavia již nastoupila se svým lídrem velmistrem Krejčím a byla v utkání velkým favoritem, když na každé šachovnici měla převahu minimálně 100 ELO-bodů.( pozn. ELO – body je hodnocení hráčů jako v tenise, ostatně tenis toto hodnocení ze šachu převzal).

 Slávisté zvítězili ve všech čtyřech partiích hranými bílými, jednu výhru přidal černými velmistr Jan Krejčí a ostatní tři partie skončily smírem.

 Baník Havířov- Slavia Kroměříž 1 1/2 – 6 1/2.

 1. vyhrál Vladimír Karlík, Když soupeř nekorektně obětoval pěšce , potom ještě ze zoufalství figuru a následně se vzdal. Martin Dvořák pouze počkal až soupeř vymění své dobré figury, posbíral 4 pěšce, pozval soupeřova krále na procházku na jejímž konci mu uštědřil mat. Kapitán Kapusta rovněž brzy sebral pěšce, později kvalitu a s přehledem zaknihoval bod. Mezitím v poklidu remizovali Mudrák, Pastirčák a Cagašík. Lepší pozici dosáhl ze zahájení černými Jan Krejčí a přes malé nepřesnosti soupeře udolal. Za zmínku stojí souboj na 2. šachovnici , kde Karel Malinovský dosáhl o něco lepší pozici. V dalším průběhu soupeř jen tahal, kdežto Karel hrál. Pozici vylepšoval každým tahem a partii zakončil obětí věže a vítězným pochodem pěšce do dámy.

Ostatní favorité rovněž nezaváhali a svoje zápasy vyhráli. Je zajímavé, že ještě ani jeden zápas v soutěži neskončil remízou a tak první dva celky mají 6 bodů a poslední dva 0 bodů. Na 3. místě Slavia má stejně 3 body jako 10. Ostrava.

Úspěšný víkend završila v krajském přeboru Slavia Kroměříž C výhrou nad Zlínem B 5 1/2- 2 1/2 a je na špici tabulky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *