V prvním dvojkole šachové extraligy vybojovala Slavia Kroměříž 3 body.

V polovině října byl zahájen nový ročník šachové extraligy a naše áčko se utkalo s družstvy Nového Boru a DP Praha.

Hned v úvodním kole narazila Slavia Kroměříž na aktuálně stříbrný tým z evropského klubového poháru. Několikanásobný mistr ČR před letošní sezónou trochu obměnil sestavu a posílený kroměřížský tým mohl pomýšlet na přerušení série smolných porážek z uplynulých tří sezón. Zápas ovšem tentokrát Slavii nevyšel a na mistrovský tým znovu nestačila. Začali jsme velmi rychlou prohrou Igora Janika bílými kameny, což logicky ostatní hráče trochu nalomilo a hlavně nutilo riskovat. Nic platné nebyly ani skvělé výkony Szymona Gumularze, Lászlá Gondy, kteří na prvních dvou šachovnicích odremizovali hráče světové třídy Harikrishnu Pentalu a Davida Navaru. Výsledek výhrou korigoval Richard Mládek, který opět potvrdil, že v dresu Slavie hraje výborně.
Zápas 1. Novoborský ŠK : Slavia Kroměříž skončil výsledkem 5 : 3 a nutno dodat, že tentokrát Slavia šance na body neměla.


Richard Mládek svou partii proti Novému Boru vyhrál.


László Gonda dokázal remizovat s dlouholetou českou jedničkou Davidem Navarou.


Naše nová posila Vlasta Babula hrál partii s českou dvojkou Nguyen Vanem velmi nebojácně, ale soupeř prokázal vysokou kvalitu.

V neděli 15. října Slavia vybojovala důležité tři body za vítězství v zápasu proti nebezpečnému týmu ŠK Dopravní podnik Praha. Všichni hráči odvedli velmi odpovědný výkon a zápas se pozvolna vyvíjel líp a líp pro Slavii. Ani jeden z hráčů Slavie tentokrát svou partii neprohrál a po hezkých výhrách Szymona Gumularze a Jana Rubeše nakonec zápas dospěl k výsledku Slavia Kroměříž – ŠK Dopravní podnik Praha 5 : 3.


Richard Mládek a Jan Rubeš při partiích proti DP Praha. Honza potvrdil, že titul IM nevybojoval v létě náhodou…

Slavia Kroměříž je po prvním dvojkole uprostřed tabulky, ale velmi důležité bude příští domácí dvojkolo, které se bude hrát 16. a 17. prosince a na které zvu všechny fanoušky do hotelu U zlatého kohouta.

Kompletní informace o průběhu extraligy lze nalézt na webu ŠSČR, partie jsou k přehrání na Chess24.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *