Open Air Ludslavice potřetí… a opět parádní turnaj!

Celkový pohled na hrací prostor

Celkový pohled na hrací prostor

I letos se první zářijovou sobotu konal v Ludslavicích turnaj v rapidu pořádaný naším oddílem. Letos se zúčastnilo 105 hráčů, což bezezbytku naplnilo kapacitu hracích prostor.

Stejně jako v předchozích dvou ročnících se organizace ujali Mira Beneš, Aleš Sojka, Radka Sojková a Pepa Bednařík a nebojím se napsat, že jim to už jde rutinně od ruky. Prostě šlo všechno jako na drátkách, a když se k tomu přidalo opět počasí jako na objednávku, nemohl turnaj dopadnout jinak, než ke spokojenosti všech zúčastněných.

Detailnější pohled na část hracího prostoru

Detailnější pohled na část hracího prostoru

Turnaj oficiálně zahájila krátkým proslovem paní místostarostka Ludslavic Zuzana Kozáčková, která zavzpomínala na roky svého dětství, kdy ji tatínek naučil hrát šachy a zúčastnila se i několika školních turnajů. Následovaly tradiční instrukce od ředitele turnaje a hlavního rozhodčího a šlo se na věc (a po pátém kole ještě na řízky s bramborovým salátem).

Zaslouženým vítězem devítikolového turnaje se nakonec stal Bayarjavkhlan Delgerdalai ze Starého Města, který pouze dvakrát remizoval a vybojoval tak i první cenu z finančně zajímavého cenového fondu. Na druhém místě se umístil GM Vojta PlátSK Joly Lysá nad Labem a třetí místo vybojoval Josef MudrákŠK Vlčnov. Nejvýše umístěnými hráči pořádajícího oddílu se stali IM Jaroslav Bureš, který skončil na 4. místě a Aleš Sojka, který vybojoval 7. příčku.

Za bílými turnajová trojka a nejúspěšnější senior Josef Mudrák...

Za bílými turnajová trojka a nejúspěšnější senior Josef Mudrák…

Výše uvedené si můžete ověřit na https://chess-results.com/tnr801103.aspx?lan=5&art=1&rd=9

Ještě jednou velký dík Mirovi, Pepovi a hlavně Radce a Alešovi Sojkovým. Těšíme se příští rok opět na viděnou v Ludslavicích!

Za černými Tom Cagašík

Za černými Tom Cagašík

Černými hraje předseda krajské komise rozhodčích Mira Kocián

Bílými hraje reprezentant Kroměříže Jarda Bureš proti předsedovi krajské komise rozhodčích Mirovi Kociánovi

Za bílými dlouholetý člen výboru našeho oddílu Mira Kašík

Za bílými dlouholetý člen výboru našeho oddílu Mira Kašík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *