Céčko vykročilo do nové sezóny správnou nohou

Po dvou kolech Zlínského krajského přeboru vede naše céčko soutěž samostatně s tříbodovým náskokem.

V prvním kole nastoupila Slavia C proti družstvu z Valašského Meziříčí a potvrdila bezezbytku roli favorita. Zápas skončil jednoznačným výsledkem, když remízou skončily pouze partie na prvních dvou šachovnicích. Zajímavostí tohoto zápasu nepochybně byl návrat M. Firycha a nutno dodat, že se mu návrat velmi vydařil. Velmi rychle vyhrál M. Kašík, který družstvo v zastoupení kapitána vedl.
Výsledek zápasu Slavia Kroměříž C – TJ Valašské Meziříčí tedy byl nakonec 7 : 1. Vyhráli M. Beneš, P. Petřík, M. Kašík, P. Bačák ml., M. Firych a M. Navrátil, remizovali V. Karlík a R. Šudřich.


Zleva M. Firych, P. Bačák a M. Kašík. Všichni tři své partie vyhráli.

I P. Peřík a M. Beneš zaknihovali celý bod.

Ve druhém kole jsme nastoupili prosti družstvu ŠK Staré Město C a průběh zápasu byl velmi podobný. Bohužel velmi nadějné pozice nedokázali dotáhnout do vítězného konce M. Kašík a A. Sojka a tak jsme si odvezli tři body ze zápasu ŠK Staré Město C – Slavia Kroměříž C po výsledku 2 : 6. Excelentní výkon předvedl nestárnoucí Gusta Jablečník – jeho partii snad nabídneme čtenářům i s rozborem. Další body přidali T. Cagašík, R. Šudřich a P. Petřík, remizovali A. Sojka, M. Beneš, M. Kašík a J. Mazoch.


Gusta Jablečník sehrál ve Starém Městě excelentní partii.

Kompletní informace o průběhu ZKP, včetně partií ve formátu png lze nalézt na webu ŠSČR nebo na chessresults.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *