Druhý ročník Open Air Ludslavice se velmi vydařil

Stejně jako v loňském roce se i letos první zářijovou sobotu konal v Ludslavicích u Holešova turnaj v rapidu, pořádaný naším oddílem pod názvem Open Air Ludslavice. Účast byla maximální možná s ohledem na kapacitu hracích prostor, takže jsme měli vyprodáno a nastoupilo 98 hráčů v čele se dvěma velmistry a třemi IM.

Cenový fond byl opět zajímavý (1. cena 6000 Kč), ale klíčem k mimořádně zdařilému turnaji byly jiné dva faktory, a to za prvé skvělá organizace zajištěná zejména týmem Mira Beneš, Aleš Sojka, Radka Sojková a Pepa Bednařík a za druhé parádní počasí.

Turnaj oficiálně zahájil krátkým proslovem starosta Ludslavic pan Vojtěch Adamík, který upozornil i na to, že obec pomohla manželům Sojkovým se zajištěním mobilních prosklených stěn, díky kterým bude možné bez problémů odehrát turnaj i v případě nepřízně počasí, což ovšem letos opět nebylo potřeba. Následně dostali hráči instrukce od ředitele turnaje a hlavního rozhodčího a mohli jsme zahájit.

Ve startovní listině byla opět spousta známých hráčů nejen ze Zlínského kraje a blízkého okolí a také mnoho talentů, v čele s dvojicí J. Bouška (2011) a B. Delgerdalai (2010), kteří se nakonec umístili v první desítce. Hned na 11. místě pak skončil V. Babula jr. Jako nejvýše umístěný člen celé rodinné výpravy, ve které chyběl pouze táta kvůli polské lize.

V průběhu turnaje se nevyskytl snad žádný zádrhel a i oběd se zvládnul úplně bez problémů. Všem zúčastněným děkujeme za ohleduplnost a kázeň, díky které nebyly žádné prostoje. V příštím roce snad ještě nějak ztlumíme zvučný hlas O. Piskače J.

Po devíti kolech lítých bojů si vítězství připsal IM Jaroslav Bureš z Beskydské šachové školy, na druhém místě se umístil GM Tomáš Polák z MS Brno a skvělé třetí místo obsadil Josef Mudrák, který před nedávnem přestoupil ze SLAVIE Kroměříž do TJ Vlčnov. Nejvýše umístěným hráčem pořádajícího oddílu se stal Tomáš Cagašík na 8. místě.

Výše uvedené si můžete ověřit ve fotogalerii a na chess-results.

Ještě jednou velký dík manželům Sojkovým, kteří poskytli veškeré zázemí, servis a skvělý oběd. A těšíme se příští rok opět na viděnou v Ludslavicích!

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *