Uni Brno v šlépějích Lokomotivy

V 2.lize E jsme přivítali hosty z kdysi slavné University Brno, která se v 70-tých letech stala dokonce přeborníkem republiky, kdeže loňské sněhy jsou. Dnes 17.12 se Uni sotva dopotácela v šesti hráčích.
Tím bylo o výsledku Slavia Kroměříž B – Universita Brno 51/2 – 2 1/2 prakticky  rozhodnuto. Ze začátku ovšem domácím spadl hřebínek, když v partii FM Josef Mudrák – Kiril Slepov bílý nastavil po připraveném zahájení pěšce a po kupodivu velmi přesné hře černého si prakticky nezahrál a ve věžové koncovce prohrál. Brzkou náplastí však byla suverénní výhra černého v partii Martin Dufek – Petr Petřík, černý zkonzumoval pěšce a v pohodě ho uplatnil v koncovce. V soutěži  družstev opravdu platí, že výhra v koncovce znamená stejnou jedničku jako mat 🙂 . Poklidnou remízou partičky Lubomír Kiša – FM Vladimír Karlík přiblížil černý domácí ke kýžené výhře. Zcela nepřehledná byla partie Miroslav Beneš – Jan Uhmann, když se černý král pohyboval v centru šachovnice pod palbou bílých figur, z toho se snad zázrakem dostal a černý prohrál  ani nevím jak v koncovce. Partie Tomáš Lakatoš -Petr Kapusta byl klasickou přestřelkou v Sicilce s obětí na c3, černý dostal více než plnohodnotnou kompenzaci, ale bohužel jen remiz ve věžové koncovce. Opět hezkou hru předvedl FM Tomáš Cagašík – Josef Hladík, když černého otravoval 80 tahů, ale výhodu pěšce v jezdcové koncovce k výhře uplatnit nedokázal. Bez hry zvítězili Miroslav Kašík a Radek Šudřich. Poděkování opět zaslouží rozhodčí IA Milan Pastirčák, který je naším béčkovým Strážným andělem a hlavně, hlavně náš skvělý KAPITÁN Peťa, který přes organizační věci stačí zásobit družstvo skvělou slivovicí a např. v tomto zápase zákusky od maminky, která slavila krásných 80 let. Všichni srdečně blahopřejeme. V příštím kole hostíme dalšího super favorita Garde Lipovec a tak se máme na co těšit. Pohled na tabulku je docela hezký a výsledky najdete tu.

1 komentář u „Uni Brno v šlépějích Lokomotivy

  1. Fous

    Ahoj, ze všech partií mne nejvíce zaujala partie Lakatoš – Kapusta. Bylo se opravdu na co dívat. Kapin do toho vrazil v 15. tahu kvalitu a bylo víc než jasné, že se bude pořádně jiskřit. A taky že jo. Útočně vedená partie ze strany černého a chyběla tomu už jenom ta třešnička na dortu v podobě celého bodu. Velká škoda, že nedopočítal variantu 32. …Kh8 (místo fxg3+) a mohla to být partie zápasu. Přesto, hluboká poklona Kapinovi za předvedený způsob boje, kde se bylo na co dívat. Fous

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *