Kluci v akci

Termínový kalendář nabídl počátkem září řadu turnajů, kterých naši zástupci hojně využili. Jednalo se o vážné turnaje, ale i rapidy, kterým vévodil Boršický burčákový turnaj čtyřčlenných družstev hraný jako Přebor Zlínského kraje.Podívejme se kterých akcí jsme se zúčastnili a jak jsme dopadli.

Až do dalekého Bulharska zavítal Petr Kapusta, kde se zúčastnil „B“ turnaje na Slunečném Pobřeží. Turnaj na konci turistické sezóny nabízí slušné finanční ceny a zároveň i slušné ceny pobytu u moře. Dle informací od Petra po celý turnaj svítilo sluníčko a teplota vzduchu se pohybovala mezi 26-31 °C. Ač „béčkový“ turnaj Peťa neměl hráče s Elem menším než 2000 bodů. Po celkem slušném začátku 3,5 / 6 prohrál poslední 3 partie a umístnil se na nelichotivém 29. místě. Přitom podle jeho slov měl v těchto partiích vždy kvalitu navíc a pouze laxnost při realizaci výhody vedla k prohře. Škoda jinak by mohl pokukovat po umístění kolem 5. místa. Výsledky najdete tu.

V již tradičním „domáckém“ turnaji ve Valašké Bystřici nás reprezentoval FM Vladimír Karlík. Jako nasazená jednička si opět počínal jako zkušený matador, když první dvě partie vyhrál, potom nasbíral několik košů hub-remízový střed a závěr vyšperkoval dvěma výhrami. Celkově to stačilo na 2. místo-gratulujeme! Nechci nic zakřiknout, ale poslední Laďova prohra ve vážných partiích je již hodně fousatá a doufám, že nastolený trend potvrdí i v 1. lize. Výsledky turnaje ve Valašské Bystřici jsou zde.

V 16.9. se slušně obsazeného turnaje ve Vinarech zúčastnili dva naši zástupci- IM Milan Pastirčák a FM Tomáš Cagašík. Vinarským králem se stal Milan, když turnajem projel jako nůž máslem a soupeřům povolil pouze dvě remízy. Třetím místem jistil ještě náš úspěch Tomáš. Opět gratulace! Výsledky tady.

Vrcholem víkendu však byl Burčákový turnaj v Boršicích. Turnaj je v našem oddíle pojímán velmi prestižně, nebojím se říct, že minimálně na úrovni menšího Světového poháru 🙂 Slavii letos reprezentovaly 3 družstva, která byla nasazena na 3., 7. a 12. místě. Áčko potvrdilo nasazení, když skončilo celkově třetí a stalo se krajským přeborníkem. Béčko a Céčko skončilo na 10. a 11. místě a rovněž potvrdilo svoje nasazení. V Áčku velmi slušný výsledek předvedl FM Tomáš Cagašík, který na 1. šachovnici uhrál při průměrném ratingu soupeřů 2169 14bodů z 20. Nejvíc bodů uhrál FM Josef Mudrák 15,5/20 a od 1. místa na šachovnici ho připravila prohra v posledním kole s kroměřížským guru Mirkem Kašíkem 🙂 Roman Brázdil potvrdil své blicařské kvality a získal slušných 14,5/20 bodu. V Béčku byli dva tahouni Peťa Petřík a Gusta Jablečník, kteří získali shodně 13/20 bodů. V céčku se nad 50% dostal Mirek Kašík a Mira Firych se ziskem 15/20 bodů skončil dokonce na 3. místě na šachovnici. Celkově tedy mise splněna. Výsledky zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *