Slavia Kroměříž a Staré Město open – DOHRÁNO

První ročník je za námi a nelze hodnotit jinak než pozitivně. Snad jen těch hráčů by mohlo být příště o něco více, ale to už tak někdy u prvních ročníků bývá.

Zaslouženým vítězem turnaje „A“ se stal Petr Neuman a o druhé místo si to podle očekávání a papírových předpokladů rozdali Baya Delgerdalai a Vlasta Babula ml. Jejich napínavá vzájemná partie vyšla dokonce na poslední kolo, nic si nedarovali a bylo se na co dívat. Dalo by se říct, že od 4. místa dále byl boj o umístění otevřený a skutečně 4,5 bodové hráče na 4. až 7. místě dělilo pouze pomocné hodnocení, nejlepší měl František Hánl.

Vítězem „B“ turnaje se zaslouženě s bodovým náskokem stal až 6. nasazený Jan Kostka z Boršic. Na druhém místě se s 5 body umístil Pavel Čapek a na třetím místě díky lepšímu pomocnému hodnocení předběhl Mykyta Horkovyi Tomáše Babulu. Klidně bych se vsadil, že někteří hráči z „B“ turnaje výkonnostně vyskočí a příští rok si budou moci zahrát áčko.

Dalo by se toho napsat ještě hodně, turnaj to byl opravdu pěkný, přátelský a asi bez jediného problému. Cenový fond v áčku byl myslím zajímavý, bufet byl prostě skvělý… děkujeme všem, co s organizací tohoto turnaje pomohli.

Za rok na shledanou!

Kompletní výsledky: https://chess-results.com/tnr896698.aspx?lan=1&art=0

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *