GP Zlínského kraje v Bezměrově

Dne 18. 11. 2023 se po roce mladí šachisté znovu setkali na 1. turnaji nového ročníku série Grand Prix Zlínského kraje v rapid šachu mládeže. Na turnaji se neztratili ani hráči Slavie Kroměříž, kterých na turnaji startovalo celkem 6, když nepočítám kroměřížské odchovance. Hlavním organizátorem a ředitelem turnaje byl hráč Slavie Kroměříž Radek Šudřich.

 

Turnaj se hrál ve třech věkových kategoriích, a to do 10, 12 a 14 let. V kategorii do 10 let startovalo 33 hráčů, v kategorii do 12 let 29 hráčů a v nejstarší kategorii do 14 let 30 hráčů. Celkem tedy 92 dětí, podobně jako v předchozím ročníku.

Hrálo se na 7 kol tempem 2x 15 minut s přídavkem 5s za tah a turnaj velmi rychle a bezproblémově odsýpal, dokonce až tak rychle, že fotografka Jana Bačáková stihla až předávání cen 😊. Jak u dětí bývá zvykem nálada byla pohodová a během turnaje se nemusel řešit žádný spor. Ředitel turnaje Radek a rozhodčí Rosťa Huňa měli vše pevně pod kontrolou. Příjemnou atmosféru doplňoval dobře vybavený bufet s lidovými cenami a usměvavou obsluhou. Sám jsem snědl asi 3 párky v rohlíku.

Co se týče organizace, tak bylo vše velmi dobře naplánováno a připraveno a díky patří všem, co pomohli finančně nebo organizačně.

Jasným vítězem kategorie do 10 let (ročník 2014 a mladší) se stal suverénní Jakub Macharáček z oddílu Zlín-Malenovice, který uhrál plný počet 7 bodů. Na druhém místě se umístil s 5,5 body velký talent Filip Ševčík (ročník 2017) a na třetím místě skončil Ondřej Meisl také s 5,5 body. Z oddílu Slavia Kroměříž se nejlépe umístil Petr Hlavinka na 9. místě.

Vítězem kategorie do 12 let (ročník 2012 a mladší) se stala Filipova sestra Terezie Ševčíková z oddílu Staré Město se ziskem 6,5 bodu. Moc pěkný výsledek. Na druhém místě se ziskem 5,5 bodu skončil Petr Kalivoda a na třetím místě také se ziskem 5,5 bodů Ema Trčálková. Z oddílu Slavia Kroměříž se nejlépe umístil Dominik Šudřich na 9. místě.

Vítězem kategorie do 14 let (ročník 2010 a mladší) se stal se 6 body Matěj Plecháče z Beskydské Šachové školy a stejný počet bodů uhrál a na druhém místě se umístil první nasazený Radek Šudřich mladší, který jakožto ročník 2012 mohl dokonce hrát kategorii do 12 let. Na třetím místě s 5,5 body skončil Filip Trčálek. Protože Radek Šudřich mladší aktuálně hájí barvy šachového oddílu Staré Město, stal se nejlépe umístěných hráčem Slavie Kroměříž Adam Tucepec na 7. místě.

Podrobné výsledky najdete na https://chess-results.com/tnr847166.aspx?lan=1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *